­
 
HOH NED TRANSPARANT LOGO


NIEUWSBRIEF AUGUSTUS 2022

Jaargang 1 nummer 1 
 

Dit is de 1e nieuwsbrief van Huurders Organisatie Heimstaden. Wij vinden het belangrijk om u te laten zien wat we voor u kunnen betekenen. We zijn voornemens deze nieuwsbrief periodiek te versturen, zodat u op de hoogte blijft van het laatste nieuws.

In deze nieuwsbrief staat wat wij als huurdersorganisatie voor u doen. We onderhouden op onze website een forum zodat wij met u van gedachten kunnen wisselen en uw vragen en/of opmerkingen kunnen lezen. Hierdoor krijgen wij inzicht in wat er speelt bij de huurders van Heimstaden. Bent u tevreden of heeft u problemen dan kunt u dit hier kwijt en een discussie aangaan met uw medehuurders. Om mee te doen op het forum moet u zich wel bij ons aanmelden. U kunt dat doen via onze website https://huurders-heimstaden.nl/ . Dit is gratis en kost u slechts 5 minuten.

Verder kunt u als geregistreerde huurder ook kennis nemen van nieuwe ontwikkelingen binnen Heimstaden. Ook houden we u op de hoogte van de onderwerpen die wij met Heimstaden bespreken. In de samenwerkingsovereenkomst die HOHN met Heimstaden heeft afgesloten, is afgesproken dat Heimstaden en HOHN regelmatig overleggen over onder andere beleid, dienstverlening en huurdersparticipatie op landelijk niveau. Zo kwamen in overleggen tot nu toe verbeterpunten met betrekking tot de dienstverlening van Heimstaden aan de orde.

 
 
algemeen Uitbreiding HOHN bestuur

Vanaf augustus 2022 is het bestuur van HOHN uitgebreid met 2 nieuwe leden. De heren Karel Peter Compagne uit Rotterdam en Gerrit Bosgra uit Dongen gaan ons bestuur versterken.
Voelt u er ook iets voor om u in te zetten voor alle huurders van Heimstaden en met ons mee te denken?
Neem voor meer informatie contact op met onze secretaris, de heer Cor Schults of kijk op onze website voor profiel- informatie. Home (huurders-heimstaden.nl)

 
 
Discussie forum

Wilt u uw ervaring met Heimstaden of HOHN delen, dan heeft u bij ons op het FORUM daarvoor de gelegenheid. U kunt hier uw mening en ervaring delen over verschillende onderwerpen. Zo kunt u iedereen laten weten wat uw oordeel is over de serviceverlening van Heimstaden of wat u vindt van de afrekening servicekosten, is die op tijd of wacht u nog steeds. U kunt ook reageren op andere deelnemers wat u vindt van hun mening en ervaring. Ook als u tips heeft voor onze website, deel ze met alle huurders in het FORUM. Voor het plaatsen van berichten zijn er afspraken vastgelegd over hoe we met elkaar omgaan. U vindt deze terug op onze website. 

  Forum logo 
 
 
overleg

Overleg HOHN met Heimstaden

 • Het bestuur van HOHN heeft op 25 juli overleg gehad met Heimstaden.
  We hebben daar de achterstand met de afrekening servicekosten ter sprake gebracht. Heimstaden doet er alles aan om de achterstand weg te werken: er zijn 5 extra medewerkers aangenomen om dit zo snel mogelijk op te lossen.
  Wilt u weten wanneer u de afrekening servicekosten kunt verwachten, klik dan hier. Bent u niet tevreden met deze oplossing, dan kunt u advies vragen aan de Huurcommissie.
 • Op de agenda stond ook de communicatie van Heimstaden met de huurders. Er wordt aan gewerkt om die dienstverlening te verbeteren en het streven is om binnen een week te reageren op het bericht van de huurder.
 • Een ander agendapunt was de afhandeling van reparatieverzoeken. Heimstaden is bezig met een systeem om de afhandeling beter te stroomlijnen.
 • Verder hebben we aandacht gevraagd voor de problemen, die huurders bij HOHN hebben gemeld.

Tenslotte hebben we besproken dat het Reglement bewonerscommissie erg veel plichten vermeldt en nauwelijks aandacht besteedt aan de voordelen van het hebben van een Bewonerscommissie in een complex. HOHN gaat een aangepast reglement opstellen en dit aan Heimstaden voorleggen.

 
 

Er komt geen afrekening servicekosten

Nadat wij een aantal jaren een afrekening van de servicekosten hebben ontvangen, is dat sinds enkele jaren niet meer het geval. Wel wordt jaarlijks bij de huurverhoging aangegeven wat de nieuwe, hogere servicekosten worden. Het gaat niet om hoge bedragen, maar wel belangrijk. Zeker als er geen afrekening komt. Wat kunnen we doen? U vindt op onze website een voorbeeldbrief om naar de verhuurder te sturen.
Lees hier welke stappen u verder kunt ondernemen.

 
 

Waarom een bewonerscommissie?

Is er in het complex waarin u woont een bewonerscommissie actief? Zo ja, sluit u dan aan bij deze bewonerscommissie. Nee….., jammer, want wie behartigt dan de belangen van u en uw medebewoners bij verhuurder Heimstaden? U mist met z’n allen daardoor de mogelijkheid gebruik te maken van de rechten die een bewonerscommissie heeft volgens de overlegwet.
Een Bewonerscommissie zet zich - bij overleg met de verhuurder - actief in voor uw belangen: veilig, gezond, comfortabel, duurzaam en aangenaam wonen voor een redelijke prijs. Het gaat hierbij o.a. om zaken als schoonmaak, huurprijs, achterstallig onderhoud en renovatie. Ook in een complex met huur- en koopwoningen is voor de huurders een bewonerscommissie belangrijk.

 
 
 zon  

Woning Ventileren

Woningen zijn steeds beter geïsoleerd. Warmte wordt beter vastgehouden, Maar het koelt binnen ook moeilijker af wanneer de temperaturen buiten stijgen. Sommige woningen hebben zoveel zoninstraling dat het er zelfs in het voor- en najaar te heet wordt.

Wat kunt u zelf doen tegen hitte?

 1. Probeer te voorkomen dat de zon het huis in schijnt. Hebt u een zonnescherm of (rol)luiken? Laat die dan op tijd naar beneden.
 2. Zorg ervoor dat u ’ s ochtends en ’s avonds, wanneer het koeler is, goed ventileert. Vroeg in de ochtend is het meest koude moment van de dag. Zet ramen en deuren tegen elkaar open en zorg voor een goede doorstroming.
 3. Een groene tuin geeft ook veel koeling. Wist u dat een groene tuin tot 8 graden koeler is dan een betegelde tuin? Veel steen en asfalt in de omgeving zorgt voor hitte.
 
 
 
Informeer uw medehuurders over deze nieuwsbrief en informeer hun dat zij zich kunnen aanmelden.


 Download hier de printversie van deze nieuwsbrief

Indien u geen nieuwsbrief meer wilt ontvangen kunt u zich via deze link uitschrijven
U kunt deze nieuwsbrief ook op onze website bekijken
 

 

­