­

BEWONERSCOMMISSIE OPRICHTEN

Wilt u in het complex waarin u woont een bewonerscommissie oprichten? Dan volgt hier een stappenplan.

STAP 1
Informeer eerst uw medebewoners hierover, vertel hen dat u graag een bewonerscommissie wilt oprichten. Praat er met elkaar over. Wellicht is het ook mogelijk een en ander op papier te zetten en bij alle bewoners in de brievenbus te doen. Wijs hen daarbij op de overlegwet. Kijk ook op de website: “Hoe praat ik mee over beslissingen van de verhuurder van mijn woning
Vraag al uw medehuurders of zij akkoord gaan met de oprichting van een bewonerscommissie. Als de meerderheid daarmee instemt kunt u verder.

STAP 2
Informeer of er een aantal actieve medehuurders in uw complex bereid is zitting te nemen in een bewonerscommissie. Er zijn daarvoor minimaal drie huurders uit uw complex nodig.

STAP 3
Zijn er genoeg kandidaten die zitting willen nemen in een bewonerscommissie, neem dan contact op met  Huurdersorganisatie Heimstaden Nederland (HOHN). Die helpt u graag verder met wat er  vervolgens moet gebeuren.
Verkiezing van leden voor de bewonerscommissie

  • De taakverdeling van de leden vaststellen.
  • Aanmelden bij verhuurder Heimstaden voor erkenning
  • Aanmelden bij de landelijke Huurdersorganisatie Heimstaden Nederland (HOHN)

STAP 4
Is er definitief een erkende bewonerscommissie opgericht, dan moet er afgesproken worden hoe zij de medehuurders uit het complex willen betrekken bij het behartigen van hun belangen.

 

­